Lijstje natuurlijke kraampakketten & ongebruikte producten weggeven

Sommige ouders hebben een aanvullende verzekering waardoor ze automatisch een kraampakket thuis ontvangen. Ik heb alleen een basisverzekering dus ik ga mijn kraampakket zelf bestellen. Eigenlijk wel fijn, want dat geeft mij ruimte om me er iets meer in te verdiepen en een natuurlijk kraampakket te bestellen. Vraag even aan je zorgverzekeraar, wie weet hebben zij een natuurlijke optie of annuleer het pakket en bestel zelf een natuurlijk pakket. Check of je alle producten hebt die je graag zou willen hebben anders kan je altijd nog losse producten kopen.

Aanbieders natuurlijke kraampakketten

Dalalou

Naast het natuurlijk kraampakket heb je nog een luxe, vegan en tweeling uitvoering. De verschillen zijn als volgt. Een vegan pakket betekent geen wol dus geen heilwol, wolvlies en wollen mutsje. In plaats daarvan krijg je magnesiumvlokken. Een luxe pakket betekent extra producten zoals post-partum kruidenmix, wollen romper, zoogcompressen, massageolie, moederkruiden. En een tweeling pakket betekent een extra navelklem en een extra mutsje. Het natuurlijk kraampakket is ook te koop bij Ekoplaza voor €59,95 (zonder affirmatiekaarten).

Pure start

Je hebt de keuze uit een kraampakket en een kraampakket thuis. Bij de laatste ontvang je de volgende extra producten: 5 extra onderleggers, 10 extra gaaskrompressen, 1 extra netbroekje, 1 extra Pingo luiers maat 1. Het duurzaam kraampakket is te koop voor €37,95.

Natalis

Naast het duurzaam kraampakket bestaat er ook een Naïf duurzaam kraampakket. Er zit dan een extra kalmerende zwangerschapsbalm en ontspannende zwangerschapsolie van Naïf in het pakket. Het duurzaam kraampakket is te koop voor €49,95.

Joyfulbirth & babies

Naast het natuurlijke vegan kraampakket is er ook een pakket met wasbare producten. De matrasbeschermer, het kraamverband en billendoekjes of snoetenpoetsers zijn dan wasbaar. Het natuurlijke vegan kraampakket is te koop voor €59,00.

Inzamelpunten ongebruikte producten uit je kraampakket

Verloskundige

Vraag aan je verloskundige of kraamzorg of zij inzamelpunten weten voor ongebruikte producten uit je kraampakket. 

Stichting Baby Hope

Stichting Baby Hope zamelt kraammaterialen in voor kraam projecten in Afrika, Zuid-Amerika en Oost-Europa. Er zijn verschillende inzamelpunten in Nederland te vinden.

Stichting Proud MaMa

Proud MaMa verzamelen zoveel mogelijk van kraampakketten om kraamklinieken in Gambia te steunen. 

Volgens mij zijn dit hele leuke en betaalbare alternatieven voor de standaard kraampakketten van de zorgverzekeraar. Het is een kleine moeite om te kiezen voor een natuurlijk kraampakket en in kleine stapjes bij te dragen aan een duurzamere toekomst. 

Veel liefs,

Puck – mama van Lux, Tess en Mila

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.