FAQ

Snel antwoord op je vragen! Bekijk de FAQ of neem contact op met Emma & Puck via de Hulaaloop WhatsApp nummer 06-27998244.

 

ABonnement

 

abonnement

 

bestelling

Hoe werkt een Hulaaloop abonnement?

Bepaal zelf hoeveel outfits je wilt ontvangen. Je personal shopper gaat voor je aan de slag en je ontvangt door Hulaaloop samengestelde outfits. Je kan je kleding elke maand wisselen voor dezelfde maat of een maat groter

Hoe kan ik een Hulaaloop abonnement bestellen?

Vul het Hulaaloop bestelformulier in met de gegevens van je kleintje en jezelf.

Ontvang ik een bevestiging van mijn bestelling?

Ja je ontvangt deze per mail. De bevestigingsmail ontvang je op het e-mail adres wat je aan ons hebt doorgegeven. Let op: mogelijk komt deze in je spambox terecht.

Wanneer gaat mijn Hulaaloop abonnement in?

Het gaat in op de dag dat het Hulaaloop pakket verstuurd wordt. Vaak is het de volgende dag bij je in huis.

Kan ik het Hulaaloop abonnement op ieder gewenst moment stopzetten?

Ja, je kan het elke maand stopzetten. Voorbeeld; je abonnement is ingegaan op 24 september en je besluit in april om het abonnement op te zeggen. Als je het voor 24 april opzegt betaal je ook maar tot en met 24 april.

Hoe kan ik mijn Hulaaloop abonement stopzetten?

Stuur ons een mail naar [email protected] met het onderwerp ‘abonnement stopzetten’ en de naam van je kleintje. Je ontvangt van ons een bevestigingsmail. Retourneer de kleding, zodra wij de kleding in huis hebben stoppen wij jouw abonnement.

 

BEStelling

Kan ik met elke willekeurige maat een Hulaaloop abonnement starten?

Ja dat kan, van maat 50 tot en met maat 92.

Wanneer kan ik mijn kleding omwisselen?

Op het moment dat het jou het beste uitkomt. Je kan elke maand je kleding wisselen voor dezelfde maat of een maat groter.

Is het mogelijk om zelf mijn Hulaaloop pakket samen te stellen?

De Hulaaloop outfits worden samengesteld door je persoonlijke shoppers Emma & Puck. Om een indruk te krijgen van onze stijl, kun je kijken op de bestelpagina van onze website en op onze Instagram pagina. Hierop kun je verschillende foto’s en voorbeelden zien van eerder geleverde outfits.

Kan ik mijn voorkeuren voor het Hulaaloop pakket doorgeven?

Ja dat kan. Soms weet je van bepaalde kledingstukken dat het geen match is met je kleintje, geef dat dan aan. Voorbeeld: mijn kleintje draagt liever geen skinny jeans.

Uit welke kledingstukken bestaat een outfit?

Een outfit bestaat uit 3 kledingstukken. Het bestaat uit:
– een romper of onesie
– lange broek of korte broek
– t-shirt, longsleeve, trui of vest
Je kan je kleintje met de Hulaaloop outifts, volledig aankleden. Je kan de kledingstukken onderling combineren en met de huidige garderobe van je kleintje.

Is de kleding in het Hulaaloop pakket nieuw of gebruikt?

Het pakket bestaat uit gebruikte kleding. Vaak zit er ook nieuwe kleding in je pakket, doordat Hulaaloop altijd nieuwe kleding zal blijven inkopen om het assortiment op peil te houden.
Door samen te werken met kinderkleding merken die kwalitatief goede kleding bieden blijft ook de gebruikte kleding mooi. Door zorgvuldige controle en behandeling zorgen we ervoor dat de kleding in goede staat is.

 

Betaling

 

bezorging

Welke kosten zijn inbegrepen in het Hulaaloop abonnement?

Je betaalt € 17,50 per outfit. De prijzen zijn inclusief BTW en exclusief bezorgkosten. Je betaalt € 3,95 aan bezorgkosten, vanaf 3 outfits of meer betaal je € 5,75 aan bezorgkosten.

Hoe kan ik betalen voor mijn Hulaaloop abonnement?

Bij de bevestigingsmail ontvang je een factuur van je bestelling. Dit bedrag kan je overmaken naar ons rekeningnummer. Daarnaast ontvang je een Tikkie via WhatsApp (om het je wat makkelijker te maken). Je kan zelf kiezen of je het overmaakt of via Tikkie betaalt.

 

bezorging

Wanneer krijg ik mijn Hulaaloop pakket bezorgd na bestelling?

Op het moment dat de betaling bij ons binnen is streven wij ernaar om je Hulaaloop pakket binnen 2 werkdagen te versturen.

Kan ik mijn kleding zelf ophalen of komen wisselen?

Ja dat kan, kom langs bij één van onze pop up shops. Check onze website voor de eerstvolgende pop up shop datum en locatie. Wil je langskomen bij ons kantoor? Neem even contact met ons op.

Wanneer krijg ik mijn kleding bezorgd bij een wisselmoment?

Stuur ons een bericht via [email protected] of Hulaaloop WhatsApp 06-27998244. Dan weten wij dat de kleding onderweg is en kunnen we je jouw nieuwe pakket dezelfde dag dat het binnengekomen is nog versturen.

Hoe stuur ik mijn Hulaaloop pakket terug?

Gebruik de verzendzak waarmee de kleding is binnen gekomen. Stop de kleding er schoon in en lever het af bij je dichtsbijzijnde PostNL of DHL afleverpunt.

Hoe herken ik de Hulaaloop kleding?

Het is verstandig om bij levering van jouw Hulaaloop pakket een foto te maken van de kleding. Wil je de kleding wisselen voor een nieuw pakket en ben je vergeten foto’s te maken, mail ons dan op [email protected] of stuur een bericht via Hulaaloop WhatsApp 06-27998244 dan sturen wij de foto’s van jouw pakket toe. 

 

Cadeau

 

overig

Ik heb een kraamcadeau ontvangen, hoe werkt het precies?

Je hebt 1 Hulaaloop outfit (3 kledingstukken) ontvangen voor 2 maanden. Tijdens deze 2 maanden mag je het 1 keer wisselen voor dezelfde maat of een maat groter. Na ongeveer 1 maand sturen we jou een reminder om te wisselen.

Kan ik na het einde van een kraamcadeau de kleding langer houden?

Ja dat kan, je kan overgaan tot een abonnement wat maandelijks opzegbaar is. Je betaalt € 17,50 per outfit per maand.

Ik heb een cadeaubon ontvangen, wat is de volgende stap?

Gebruik de cadeaubon als je kleintje maat 50, 56 of 62 heeft. Vul het Hulaaloop bestelformulier in met de gegevens van je kleintje en jezelf. En vul bij ‘Heb je een kortingscode?’ de code in die op je cadeaubon staat.

Kan ik een persoonlijke tekst toevoegen aan het kraamcadeau?

Ja dat kan. Wij doen er altijd een handgeschreven kaart bij met jouw persoonlijke tekst en je naam.

 

overig

Wat gebeurd er als de kleding beschadigd is?

Als 2 moeders weten wij als geen ander dat je soms vlekken er niet uit krijgt. We vragen je wel of je een poging wilt doen om de kleding even te laten weken in een sopje voordat je het in de wasmachine doet. Wil je meer wastips? Laat het ons weten, we denken graag met je mee!

Wat als ik de kleding niet wil?

Kom langs bij 1 van onze pop up shops. Check onze website voor de eerstvolgende pop up shop datum en locatie. Wil je langskomen bij ons kantoor? Neem even contact met ons op.

[email protected] | Puck Middelkoop +31 (0)623837352 of Emma Zee +31 (0)620123682 | BTW-nummer NL856987980B01